Inredning Volvo PV/Duett, Amazon, P1800 & 140/164

Hos oss hittar du Volvo inredningar av allra högsta kvalité.

Att inredningen i din bil behöver bytas efter 50 år är inget konstigt, däremot kan det vara problematiskt att hitta en som passar lika bra som originalet. Hos VP Autoparts har du lösningen. Med över 20 års erfarenhet av att tillverka inredningar till klassiska Volvo PV/Duett, Volvo Amazon, Volvo P1800 och Volvo 140/164 är vi idag marknadsledande. Våra inredningar är tillverkade efter Volvos originalspecifikationer och med samma kvalitetskrav. Tillverkningen sker hantverksmässigt i vår tillverkningsavdelning i Fristad, Sverige.

För att du snabbt och enkelt ska hitta din inredning använder vi oss av Volvos klädselkod, som du enkelt hittar på chassiplåten i motorrummet.

Sedan 2015 använder vi oss av en Gerber datacutter istället för att klippa ut de ingående delarna. Måtten blir exakta och sys sedan ihop till en färdig klädsel. Alla produkter har vi själva utvecklat och monterat i bilar. Stolsklädslarna är testade på säten för att garantera en perfekt passform.

Utöver nytillverkning lagerför vi även NOS-inredningar till Volvo 140 och 240.

Material

All vinyl vi använder till våra inredningar är specialtillverkad i små volymer för att matcha den gamla Volvo originalinredningen.
Vi har noggrant specificerat materialets utseende för att få det korrekt mot originalet.

Alla färgmatchningar har gjorts genom att använda noga utvalda originalpaneler och material från klädsel som inte exponerats för solljus för att få korrekt matchning.

För att återskapa originalutseendet är korrekt prägling lika viktigt som färg. Materialet kan vara nästan slät, perforerad eller grovt präglad vinyl.
Från 1963-64 började Volvo förutom att prägla materialen i bilarna också att ge en mönstereffekt med tryck. Tydligast ser man det på Amazonens inredningar 1965-1966 där trycket är melerat. Alla Amazonens inredningar 1965-1970, förutom den svarta, hade tryck. Utöver detta har vissa vinyler lackats. Exempelvis har inredningarna till Volvo P1800/Volvo 164 1971-72 guldfärgade och 73-74 ljusblå metallic-lackade vinyler.

En egenskap vinyl har är att det är ett polärt material. Det gör att man kan pressa/svetsa in mönster i det. Metoden kallas för högfrekvenssvetsning (HF-svetsning). Alla dörrpaneler och vissa stolsklädslar HF-svetsas för att ge de karakteristiska mönstren som kännetecknar en Volvo original från 1960-70 tal. Även kromlisterna svetsas fast. Vi får ofta frågan om att använda läder istället. Vill man ha det bör man veta att läder inte kan HF-svetsas. Om man använder läder måste man skapa mönster och linjer på annat sätt, till exempel genom sömnad. Resultatet blir en inredning som inte alls överensstämmer med originalet. Vi har därför valt att hålla oss till de material som Volvo använde original. Textil, vinyl och läder - exakt som klädslarna såg ut när bilarna lämnade fabriken.


Inredning Volvo PV/Duett


Inredning Volvo AmazonAlla våra Amazon-vinyler är matchade med Volvos originalkulörer med samma prägling som Volvo gjorde för mer än 50 år sedan.


Dörrpaneler Volvo PV/Duett, Amazon & P1800


Våra dörrpaneler tillverkas, precis som all vår inredning, i Fristad. De produceras exakt som de gjordes i Volvos fabriker för 60-70 år sedan.

Panelerna har en kärna av masonit och vinylen högfrekvenssvetsas mot dem.
Mönstret svetsas in och svetslinjerna har samma mönster som originalet. Slutresultatet är en panel som exakt motsvarar originalet med avseende på material, utseende och prestanda.


Ta en titt bakom kulisserna

Följ med oss till vår produktionsavdelningen där alla inredningsdetaljer ''Made by VP'' tillverkas. Här tillverkar vi inredning till vår Amazon. Ta en titt bakom kulisserna

Följ med oss till vår produktionsavdelningen där alla inredningsdetaljer ''Made by VP'' tillverkas. Här tillverkar vi inredning till vår Amazon.