Made by VP AutopartsMade by VP står i grund och botten för något så unikt som svensktillverkade bildelar. Tillverkningssidan har alltid utgjort en stor del av VP’s själ och är en viktig pusselbit i vår ambition att vara marknadsledande. Det känns extra angeläget att ta vara på den kunskap och kompetens som finns i ett tidevarv då många produktioner flyttats.

Vi talar om en kvalitetsproduktion som huvudsakligen äger rum på vår produktionsavdelning i Fristad. Här tillverkas framför allt inredningar där vi lagt stora efterforskningar på att hitta rätt tyger, vinyler och läder. Allt för att skapa ett så genuint originalutförande som möjligt. En produktion vi är mycket stolta över!

Vi tillverkar även tänd- och batterikablar, packningar och dylikt och tittar ständigt på att utöka sortimentet där möjligheter finns. Sedan 2009 har vi även en servicestation för att kunna fylla sprayburkar med färger i Volvo- och Fordkulörer. Mer information om våra lacker hittar du här.

VP ToolingVP Tooling omfattar de produkter som tillverkas med våra egna verktyg eller exklusivt åt oss i enlighet med våra specifikationer.

Det rör sig om kvalitetsprodukter för såväl klassiska Volvobilar som amerikanska bilar och produktionen återfinns både i Sverige och övriga Europa, men även utanför dessa gränser.

Vi tar stor stolthet i de produktioner vi själva är eller har varit ansvariga för. Titta efter den gråa VP-loggan som en igenkänningsfaktor och ett signum för god kvalité!

För att nämna några produkter som VP Tooling-produktionen innefattar kan man särskilt lyfta fram vårt golv bak till P1800, 2,5” avgassystem till Ford Mustang eller varför inte gummilister till Volvo 140- och 240-serien? En styrka i verksamheten är bredden, en annan vår specialistkunskap.

Produktutveckling och framtagning av nya produkter är hjärtefrågor och vi välkomnar alltid tips och förslag på idéer kring producering av produkter som av olika anledningar inte finns på marknaden i nuläget.