Inredning Volvo PV/Duett, Volvo Amazon, Volvo P1800 & Volvo 140/164


Hos oss hittar du Volvo inredningar av allra högsta kvalité.
Att inredning behövs bytas efter 50 år i din bil är ingen nyhet, men däremot kan det vara problematiskt att finna en som passar lika bra som Originalet. Med över 20 års erfarenhet av att tillverka inredningar till klassiska Volvo PV/Duett, Volvo Amazon, Volvo P1800 är vi idag marknadsledande. Alla våra inredningar är tillverkade efter Volvos Orginal specifikationer, och samma kvalitetskrav. Tillverkningen sker hantverksmässigt i vår tillverkningsavdelning i Fristad, Sverige. Sedan 2015 använder vi oss av en Gerber data cutter för att få exakta ått, som vi sedan syr ihop. 

För att du snabbt och enkelt ska hitta din korrekta inredning använder vi oss av Volvos orginal klädselkod, som ni enkelt hittar på chassiplåten i motorrummet.

Utöver det lagerför vi NOS-inredningar till Volvo 140 och 240. Produkterna har vi själva utvecklat och testat dem i bilar. Stolsklädslar testas på säten för att garantera en perfekt passform. 


Material

All vinyl vi använder till våra inredningar är specialtillverkade i små volymer för att matcha den gamla Volvo originalinredningen. Vi har noggrant specificerat materialets utseende för att få det korrekt mot originalet. Alla färgmatchningar har framställs genom att noga utvalda originalpaneler och material från klädsel som inte exponerats av solljus för att få korrekt färgmatchning.

För att återskapa orginalutseendet är korrekt prägling lika viktigt som färg. Materialet kan vara nästan slät vinyl, perforerat eller grovt präglat.
Från 1963-64 började Volvo att förutom prägla materialen i bilarna även ge en mönstereffekt med tryck. Tydligast ser man det på Amazonens inredningar 1965-1966 där trycket är en tydligt svart melering. Alla färger på Amazon hade tryck 1965-1970, förutom Svart. Utöver detta har vissa vinyler lackering. Exempelvis har inredningarna till Volvo P1800/Volvo 164 1971-72 guldfärgad och 73-74 ljusblå metallic lackerade vinyler.

En egenskap vinyl har är att det är ett polärt material. Det gör att man kan pressa/svetsa in mönster i det. Metoden kallas för högfrekvenssvetsning (HF-svetsning). Alla dörrpaneler och vissa stolsklädslar HF-svetsas för att ge de karakteristiska mönstren som kännetecknar en Volvo original från 1960-70 tal. Även kromlisterna svetsas fast. Vi får ofta frågan om att använda läder istället. Man skall veta att läder inte kan HF-svetsas. Om man använder läder måste man skapa mönster och linjer på annat sätt, ett exempel är genom sömnad. Resultatet blir en inredning som inte alls överensstämmer med original. Vi har därför valt att hålla oss till de material som Volvo använde original. Textil, vinyl och läder, exakt som klädslarna såg ut när bilarna lämnade fabriken.

Volvo PV Duett Inredning
Inredning till en Volvo Duett 445 kod 215-153 som vi tillverkat. Ni hittar den här.

Ni hittar vårt sortiment av Volvo PV inredningar nedan:

Inredning Volvo PV Duett 445
Inredning Volvo PV 444 Inredning Volvo PV 544 Inredning Volvo PV 445 Inredning Volvo PV 210
Inredning Volvo Amazon

Alla våra Amazon vinyler är matchade med Volvos Orginal kulörer, med samma prägling som Volvo gjorde för 50 år sedan. 

Volvo Amazon inredning Volvo Amazon Kombi Inredning


Ni hittar alla våra inredningar för respektive bilmodell nedan. 

Volvo dörrpanel Volvo PV/Duett  Volvo 544 210
 Inredning Volvo Amazon Sedan Inredning Volvo Amazon KombiInredning Volvo P1800

Våra inredningar till Volvo P1800 Jensen/S/E/ES är tillverkade som orginal, P1800 Jensen i vinyl. Volvo P1800 S/E/ES i blanding av Vinyl & Läder. 
Volvo P1800 Jensen Inredning Volvo P1800 S Inredning
 Inredning Volvo P1800 Jensen  Inredning Volvo P1800 S Inredning Volvo P1800 E  Inredning Volvo P1800 ES  Dörrpanel Volvo PV/Duett, Amazon & P1800 

Våra dörrpaneler tillverkas precis som all vår inredning, i Fristad. De produceras exakt som de gjordes på Volvo för 50-60 år sedan.

Panelerna har masonitskiva där vinylen högfrekvenssvetsas mot panelerna.
Mönstret svetsas in som original och svetslinjerna har exakt samma mönster som originalet. Slutresultatet är en panel som exakt motsvarar originalet med avseende på material, utseende och prestanda.

Volvo P1800 Dörrpanel Volvo 1800 ES Dörrpanel Volvo 1 800 Jensen Dörrpanel Volvo PV Duett dörrpanel Volvo Amazon Dörrpanel

Ni hittar vårt sortiment av Volvo dörrpaneler nedan. 

Volvo dörrpanel Volvo PV/Duett  Volvo 544 210 Dörrpanel Volvo Amazon Dörrpanel Volvo Amazon Kombi
  Dörrpaneler Volvo PV/Duett Dörrpaneler Volvo Amazon Dörrpanel Volvo P1800 S/E/ES